Daan is bij ons begonnen als Junior Servicedeskmedewerker en is in slechts anderhalf jaar doorgegroeid naar Proces Coördinator. En dit terwijl hij eigenlijk nog maar weinig IT-kennis en -ervaring had toen hij bij ons kwam. Hoe hij dan toch zo snel is doorgegroeid? Dat vertelt Daan je in dit interview.

Wat deed je voor werk voordat je bij PEAK-IT kwam?

“Ik kom bij de politie vandaan, maar door een vervelende privésituatie moest ik hier stoppen. Daarna ging ik aan de slag als winkelier bij een juwelierszaak, waar ik uiteindelijk Assistent Bedrijfsleider werd. Door mijn affiniteit met IT en toeval in de organisatie ben ik de Servicedesk binnen gerold. Computers en gamen waren vroeger mijn uitlaatklep, dus daar wist ik wel de basis van. Helaas hebben ze deze functie laten vervallen en kwam ik zonder werk te zitten.”

En toen ben je benaderd door PEAK-IT om je verder te ontwikkelen in de IT?

“Dat klopt. Een van de recruiters benaderde mij via LinkedIn en vroeg mij of ik wilde ontwikkelen en doorgroeien in de IT. Het feit dat ik weinig ervaring had op dit gebied, was geen probleem. Mijn affiniteit met IT en leergierigheid sprak haar erg aan. En zo had ik twee weken later mijn contract getekend en werd ik geplaatst op een opdracht. Ik ging toen aan de slag op de Servicedesk van een klant. Later kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheden. Zo kreeg ik een coördinerende rol op processen en werd ik verantwoordelijk voor het openen en sluiten van winkels op IT-gebied.”

Hoe ben je van Servicedeskmedewerker naar Proces Coördinator gegaan?

“Toen het project bij deze klant na 1,5 jaar was afgelopen kwam mijn Fieldmanager samen met een van de Accountmanager naar mij toe. Zij vertelden mij dat de functie van Proces Coordinator binnen PEAK-IT vrij kwam en dat ik hier op kon solliciteren. Dus zo gezegd zo gedaan. Ik schatte mijn kans zelf niet heel groot, omdat ik nog behoorlijk junior was en ze zochten een vervanger voor een senior. Dus als ik werd aangenomen, was dit voor de Manager Support & Beheer best wel een risico. Hij zou dan veel tijd in mij moeten investeren om alle kneepjes van het vak te leren. En toch ging een week later de telefoon met het nieuws dat ik de functie kreeg!”

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?

“Dat ik gewoon mijzelf kan zijn. Ik ben heel erg ontwikkeld sinds ik hier werk. Niet alleen op zakelijk vlak, maar juist ook op persoonlijk gebied. Zo was het moment dat ik de rol van Proces Coördinator kreeg voor mij heel belangrijk. Ik had namelijk in mijn privéleven een behoorlijk zware periode achter de rug waarin ik met mijzelf worstelde. Dit was dus een stukje bevestiging dat het weer de goede kant op gaat.”

Wat vind je mooi aan PEAK-IT?

“De sfeer. Vanaf dag een was deze al goed. PEAK-IT heeft een vriendelijke uitstraling en is jong en dynamisch. Het voelde direct goed toen ik een stap binnenzette. Dat is voor mij de belangrijkste reden om bij een werkgever te zitten. Je bent er tenslotte 40 uur per week aanwezig. Natuurlijk staat PEAK-IT ook voor hard werken, maar gezelligheid en een goede sfeer zijn bij dit bedrijf echt prioriteit. PEAK-IT voelt voor mij als een familie, waar ik iedere dag met een glimlach op mijn gezicht naartoe ga.”

Ben jij de nieuwe collega van Daan?

Wil jij ook een vliegende start in jouw IT-carrière? Of wil je juist de volgende stap zetten? Aarzel dan niet langer en solliciteer snel. Een van onze recruiters neemt binnen 48 uur contact met je op en wie weet tot snel!